מתי לספר הריון להורים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/07/02 02:11 כא בתמוז התשסב

שאלה

לרב שלום.

אני נמצאת בשבוע השמיני להריון וביני לבין בעלי יש מחלוקת מתי לספר להורים שאני בהריון. במיוחד לאור העובדה שאחד ההורים שלנו לא יוכל להתאפק ויספר את זה לאחים ולדודים.

אבל מצד שני ההורים מודאגים נורא מהמצב הפיזי שלי (אני נורא חלשה וכל הזמן ישנה או מקיאה).

מה לעשות?

תשובה

בס"ד

להתאפק ולא לספר עד שאין ברירה. זה קורה בדרך כלל בחודש השלישי שאז הבטן תופחת.

למה לחכות?
כי אין הברכה שרויה אלא בדבר הסמוי מן העין. ואין יותר סמוי בחיים מאשר יצירת האדם וההריון שלו. שגם ההורים של העובר לא תמיד יודעים את רגע ההריון. ויותר נכון לומר שבדרך כלל הם לא יודעים מתי בדיוק.

את כל זה תאמרי לבעלך. אבל שום דבר לא שווה ויכוח ביניכם. עכשיו אתם צריכים כוחות להתארגן לקראת התינוק החמוד והנפלא שעומד לבוא לבתיכם. הוא צריך הורים אוהבים, הורים שלא מתווכחים.
ברור?!!

אם זה בנפשו של בעלך. שהוא יספר להורים אפילו בחודש הראשון.
אם הוא יכול להתאפק - אימרי לו בשמי: כל הכבוד!!

רגע!!
אני קורא שוב את השאלה ולא יודע מי לוחץ לספר - את או הוא?
בכל מקרה - מי שזה. עדיף לחכות ולא לספר כדי שתשרה כאן הברכה.

ו"שלום" הוא הכלי המחזיק ברכה יותר מהכל.

שהקב"ה יברך אותך והכל יעבור בשלום.