מתי להתארס?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/01/12 14:06 טז בטבת התשעב

שאלה

לרב שלום!

קראתי מס' שאלות שענית עליהן, ודרך המענה שלך מצאה חן בעיניי.

בזמן האחרון עולות אצלי התלבטויות לגבי חתונה, וחשבתי שאולי הרב יצליח לנתב אותי אל ההחלטה הנכונה.

הכרתי מישהו בשליחות ציונית שעשיתי בחו"ל, הוא עשה עלייה ואנחנו כרגע בארץ יוצאים כבר שישה חודשים.

הבחור עדיין לא התגייס, הוא כרגע במכינה קד"צ ואני צפויה ללמוד בתחילת אוקטובר.

אנחנו נפגשים אחת לשבועיים ושומרים נגיעה (זה מאוד קשה) וב"ה לא נפלנו וגם דיבור על כיוון כללי של חתונה כבר היה.

אני לא רוצה להלחיץ אותו, אבל אני רוצה שנתחיל להתקדם (אירוסין, חתונה). חשוב לי שהוא יסיים מכינה קודם, וחתונה תוך כדי צבא לא נשמעת לי כמו רעיון טוב כ"כ כי הוא רוצה להתגייס לסיירות.

מתי להתארס? איך לדבר איתו על זה באופן שבו הוא לא ירגיש שאני לוחצת עליו?

ואם אפשר לקבל קצת טיפים על איך ממשיכים לשמור נגיעה למרות הקושי...

(אולי חשוב לציין שהבחור לא שמר נגיעה קודם, אבל זה היה תנאי שלי בקשר שלנו וב"ה היום הוא שומר נגיעה לא רק ממני וזו הייתה החלטה שלו ללא התערבות שלי, ואני לא רוצה שהוא יישבר, שהקושי שלו גם ככה עצום כי זו פעם ראשונה שהוא חווה קשר כזה...)

אודה לתשובתו המהירה של הרב,

בברכת יום טוב,

ע.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית, זו הזדמנות להתרגל לדבר ללא חששות, אם את מרגישה צורך לדבר על המשך הקשר, תעשי זאת, כמובן בעדינות, אבל לא לחשוש מכך שהוא ילחץ, ואם הוא ילחץ - הוא כבר ילד גדול וידע להתמודד עם זה או לדבר איתך על זה.

לגבי זמן החתונה, אכן במהלך ההכשרה הצבאית ובמיוחד בסירות קשה להתחתן, אך גם אם מתחתנים לפני הגיוס, צריך לדאוג שמועד הגיוס יאוחר בכמה חודשים כדי שתספיקו לחיות היחד ולהתחיל לבנות זוגיות פנים אל פנים ולא רק דרך הטלפון...

לדחות את החתונה עד לאחר סיום המסלול, זה נח מבחינת ההתארגנות אבל בעיה לא קטנה מבחינת העמידה בנסיון,
להיות בקשר חברי במשך שנתיים כשהנושא של שמירת נגיעה נמצא ב"מרחק נגיעה", ובנסיון מתמיד זה דבר קשה מבחינה נפשית רוחנית והלכתית.

כמובן, שאיני יכול להמליץ עך כיוון, כי איני יודע את עמדתו, ועוד שיקולים נוספים.

ישר כח לכם על שמירת מידת הצניעות והלכותיה!!
ככל שהדבר קשה כך הדבר מלמד שיש כאן ערך גדול, ולפי הקושי - יבא השכר גם בעולם הזה.

לחיזוק ענין שמירת הנגיעה, חשןב להפגש במקומות שיש אנשים, כך נשמרים יותר, כמו כך להזהר לא להגיע לריגושים כאלה שיכולים להביא למצבים לא טובים.

יש ערך גדול לכך שהחלטה כזו באה בבחירתו, כך הוא לא כפוי ולא מותנה ובעזרת ה' תעמדו בזה ותזכו להכנס לחופה בשמחה ובטהרה.

בברכה,

דני ארגמן