מתי חולצים תפילין בראש חודש?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/11/16 09:16 ב בחשון התשעז

שאלה

מתי חולצים תפילין בראש חודש ולמה

תשובה

ב"ה

שלום.

נפסקה ההלכה בשולחן ערוך אורח חיים הלכות תפילין סימן כה סעיף יג
"ביום ראש חודש, חולצים אותם קודם תפלת מוסף "
ובמשנה ברורה כתב שהכוונה היא לאחר קדיש שלפני מוסף.

ובטעם הדבר כתב כבר הבית יוסף שהטעם הוא על פי הסוד שאם אומרים קדושת כתר אז זה צריך להיות ללא כתר התפילין. והלבוש כתב בפירושו על השולחן ערוך שתפילת מוסף היא במקום הקרבת קורבן מוסף בזמן שבית המקדש היה קיים ואז יש לו דין של מעין יוםם טוב- חג ואין מניחים תפילין בחג.

ודע שהב"ח הביא בשם הזוהר דבר חמור ביותר שהמניח תפילין במוסף חייב מיתה.

ולכן יש לחלוץ את התפילין אחרי החזרת הספר תורה להיכל לפני תפילת מוסף וכפי שכתב השו"ע.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.