מתוך שלא לשמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/07/13 09:43 יז באב התשעג

שאלה

שלום רב..

האם זה לא טוב לעשות מצוות בשביל שכר ,אם לא מצליחים לעשות מתוך כוונה ? (אני חוזרת בתשובה כבר 4 שנים ועדיין קשה לי מכוונה אז אני עושה כדי לקבל שכר בעולם הבא)

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל דרך של קיום מצוות טובה ועדיפה מאשר לא לקיים.
חז"ל והרמב"ם היו מודעים מאוד לאפשרות שאת מתארת. דרך זו נקראת 'עובד מיראה' או "שלא לשמה". על כך קבעו -
אָמַר רַב יְהוּדָה אָמַר רַב, לְעוֹלָם יַעֲסוק אָדָם בְּתוֹרָה וּבְמִצְווֹת אֲפִלּוּ שֶׁלּא לִשְׁמָן, שֶׁמִּתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָן בָּא לִשְׁמָן [נָזִיר כג]

בהצלחה!