מתביש לדבר עם בנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/02/10 09:53 כז בשבט התשע

שאלה

שלום!! רב לכבוד הרב

הייתי בכיתה של רק בנים בבית הספר ..ולא הייתי רשום בבני עקיבא וכאלה מקומות שיש קשר עם בנות ועכשיו אני מתבייש לדבר עם בנות כאילו מתמיד אני לא מצליח לדבר איתם כמו שחברים שלי מדברים איתם חופשי וזה מאוד מציק לי ...(בגלל שאין אני אמור להתחתן עוד מעט 22)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בושה היא מידה ראויה.
גם אם יש לך דאגה בקשר עם בנות בגלל יותר מדי בושה, זה עדיף לאין ערוך על פני מי שחסרה לו בושה בשיחה עם בנות.
היכולת לדבר חופשי עם בנות אינה הישג כל כך גדול. התורה מדריכה אותנו לחיים של צניעות ועדינות. אין כל צורך להתבלט בחברה, ודאי לא עם בנות.

אתה צודק בהחלט במה שנוגע להקמת בית בישראל. אבל כאן אתה לא לבד. יש אלפי בחורים שלא רגילים מילדותם לדבר עם בנות והם לומדים לעשות זאת מתוך צניעות ובושה נאה - מידות שיש להם יתרון גדול בשיחה עם בנות רציניות.
בת שמכירה בחור שמדבר איתה בבישנות, בעדינות ורגישות, יודעת לשמוח על כך ולהעריך זאת.
בת רצינית תשמח לדעת שהיא פוגשת בחור צנוע וביישן שיש לו כבוד והערכה כלפיה.
עבור רוב הבנות, הרגישות של הבחור וההתחשבות שלו חשובים יותר מהבטחון המופרז שהוא יכול להפגין בשיחה איתה.
הבעיה היחידה שלך בכל העניין היא הדאגה - לכן כתבתי את הדברים שלי כאן כדי שגם הדאגה לא תטריד אותך.
בהצלחה.