משפחתי מחממת אוכל עם רוטב בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/02 22:01 ל בתשרי התשסג

שאלה

משפחתי לא כ"כ מקפידה, ושמה על הפלטה בשבת מאכלים עם רוטב.

א - האם אסור לי לאכול גם אם אני מוציאה את המזון המוצק מתוך הרוטב, אחרי שהוא מונח על השולחן?

ב- האם אסור בכל מקרה לשים על הפלטה בשבת אוכל שיש בו רוטב, אפילו קצת?

ג- האם מותר לאכול במוצאי שבת אוכל עם רוטב שחיממו אותו בשבת על הפלטה בניגוד להלכה?

תשובה

בס"ד

א- מותר לאכול אם את מוציאה את המזון המוצק מתוך הרוטב כשהוא על השולחן. רק תזהרי לא לברור אלה לקחת את החתיכות הגדולות הניכרות.

ב- אם זה רוטב טבעי הנמצא בתוך המאכל. מותר - אם זה רוטב חיצוני - אסור.

ג- אם הוא היה מבושל קודם שבת - מותר.