משנה והרהורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/05/13 22:21 ב בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

1)האם משנה וכל מה שהיא כוללת נחשבת לספרי ש"ס,או שזה שני דברים שונים ?

2)מה אפשר לעשות כדי לא להרהר בדברים שונים שאינם קשורים לתפילה או למצווה בזמן עשייתה לדו":בזמן קריאת שמע שעל המיטה חשיבה על דברים וראיות רעות שראיתי במהלך היום ?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. ש"ס הכונה לשישה סדרי משנה, ויש לזה משמעות נוספת, הגמרא אע"פ שאין שישה סדרים גמרא.

2.לא לשים לב למחשבות האלה, לפעמים ההתעסקות איתם רק מגבירה את כוחם.

לפני שאתה הולך לישון, תתכנן על מה אתה רוצה לחשוב, על איזה אירוע או מראה אחר וכדומה,

בברכה,

דני ארגמן