משמעות של חברה בתורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/08/06 15:39 כ באב התשסו

שאלה

שלום! השאלה שלי היא עד כמה התורה נותנת משמעות לחברה. עד כמה זה קשור או חשוב לעבודת ה'? הרי תכליתנו בחיים היא לעבוד את ה', אז למה נותנים לחברה חשיבות כ"כ גדולה? שמעתי ממשהי שזה פשוט חלק מהטבע שלנו,אנחנו חיים בחברה,אבל השאלה היא אם כל אדם צריך להתיחס לחברה בצורה שמתאימה לו אישית? לדוגמא אחד צריך הרבה חברים ואחד מספיק לו שתי חברים טובים? תודה מראש!בבקשה לא לשלוח לדואר אלקטרוני כי הוא מפוברק.

תשובה

שלום וברכה
לחברה יש חשיבות עליונה, וזאת בשני מובנים:
א. זו מהותו הטבעית של האדם – "לא טוב היות האדם לבדו". כך ברא ריבונו של עולם את האדם. על כן האדם יוצא ממסגרותיו הפרטיות ומקים מערכות חברתיות. ראשונה בהן היא משפחתו, ולאחר מכן קהילות רחבות יותר. מובן הדבר שכל אחד פועל כאן לפי המתאים לו, וכפי שאמרת בשאלה הדבר הוא אישי, ויש חברותיים יותר ויש פחות.
ב. עבודת ד' שלנו אינה עבודה פרטית בלבד. החזון הוא הקמת ממלכת כהנים וגוי קדוש, ומשמעות הדברים היא שאנו מעוניינים לא רק בקשר האישי שלנו עם ריבונו של עולם כי אם גם בחברה כללית רחבה היוצרת ציבור העובד את ד'. על כן החברה היא חלק אינטגרלי של חזון זה.

כל טוב