משמעות הקול ביהדות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/03/13 10:33 כו באדר התשעג

שאלה

שלום רב,

שאלה בעקבות הסרט "אורים ותומים" שדן על נושא הקשר בין אלוהים לאדם. בסרט מוזכרים 2 ביטויים, כנראה, משולחן ערוך:

- "אלוהים שומע את מי שזועק "הצילו"

- "לתינוק אין קול"

האם יש דבר כזה - משמעות של "קול" ביהדות (פנייה לאלוהים, בתפילה, במצוקה, פניה של לאלוהים של "בעל קול"?).

אם הביטויים לעיל אכן נמצאים במקורות, אשמח לקבל פירוט, איפה בדיוק זה מופיע.

בתודה מראש,

נעה

תשובה

שלום!

אינני מכיר את הסרט המדובר.

הביטויים הנ"ל אינם מהשולחן ערוך, ואיני יודע את מקורם.

הפסוק אומר "קרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראוהו באמת" (תהילים קמ"ה).

בוודאי שיש פנייה של האדם לאלוקים, וזו מצווה מהתורה (לדעת הרמב"ם), או לפחות מצווה בשעת צרה (לדעת הרמב"ן), וחכמינו ציוו אותנו להתפלל לה' שלוש פעמים ביום.

בזמן התפילה יש חשיבות לשמוע את הקול, ולא רק להתפלל בלב.
הסיבה היא כדי שגם השפתיים הגשמיות יזכו בקיום המצווה, שהתפילה לא תבוא רק מהנשמה, אלא "כל עצמותי תאמרנה".

מקווה שהועלתי. אם תרצי, תוכלי לשלוח עוד שאלות בנושא.

כל טוב!