משחת שיניים ''קרסט''

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/03/10 15:55 ד בניסן התשע

שאלה

שלום רב כבודו,

יש לי דודים בארה"ב, ולפני כמה חודשים בת דודתי באה לבקר. באחד הימים היא ראתה משחת שיניים קרסט ואמרה שבארה"ב ידוע שזה עשוי מחלק מסויים של חיה טמאה, חזיר ולכן יהודים לא משתמשים בה. מאז נמנעתי מלהשתמש בה.

לפני כשבוע בעלי קנה חבילה של שתיים ועליהן כתוב כשר לפסח בהשגחת הבד"ץ. האם יכול להיות שבת דודתי טעתה. או שטעו בבד"ץ?

אשמח אם תוכל לברר את הנושא.

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

יש 7 סוגים של משחת שיניים קארסט. והיא משווקת בארץ כבר קרוב ל 8 שנים . לחלק מהסוגים יש כשרות ולחלק לא.ולכן צריך לבדוק לפני שקונים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו