משחק והצגות לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/08/02 17:42 טו באלול התשסב

שאלה

שלום רב,

האם ישנו היתר כלשהו לבנות לשחק בסרט, (עם תכנים ראויים כמובן בלבוש צנוע) וכן לגבי הצגות?

תשובה

ב"ה

שלומות!

אין לי ספק שבענין זה יש מחלוקת גדולה אבל היא נובעת מסגנון החיים השונה וממקומן של הנשים בחברות השונות. לכן, אין לי ספק שיש מקומות שבהן אין שום היתר לבנות להופיע. אבל, יש מקומות בהן אין מניעה שבת תופיע בסרט או בהצגה כשהמסרים הינן שלמים וראויים - מה שמחייב גם בנים - וכאשר אין בעיות הנובעות מהלכות צניעות.

ואם ישאל השואל - איך נוהגים במקומי? איך אדע ה לעשות בביתי?

הדבר צריך בדיקה על פי סגנון החיים. האם נשים נוהגות להעביר שיעורים במקומך? האם הן נוהגות לעמוד בפני הציבור? וכו'. וכדאי להיוועץ במנהיגי הציבור וכמובן, ברב המקומי המכיר את הקהילה.

בברכה,

שי