משחקי מחשב

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 08/05/02 13:12 כו באייר התשסב

שאלה

שמעתי שגם במשחקי מחשב יש בעיה שילדים ישחקו בזה (כי זה משפיע), מה הבעיה?

תשובה

ב"ה י"ג סיון תשס"ב

להדס שלום!

בכל סוגי המשחקים בין אם דרך מחשב או לא חשוב לבדוק את התכנים שלהם. אם מדובר בתכנים אסורים כמו חוסר צניעות או אלימות או ביטיים של כפירה וכיו"ב בודאי שהדברים אסורים. לעיתים אין דברים מעין אלו אבל יש דברים שהם בגדר "הבלים" דברים חסרי ערך וגם כאן רצוי למנוע את הילדים מלשחק בדברים חסרי ערך, כיון שזה מחנך אותם לבזבז את זמנם על הבלים וגם כאשר יתבגרו עלולים לבזבז כך את זמנם.
ובכלל עיסוק מופרז במחשב מנתק את האדם מהעולם המוחשי ומעביר אותו לעולם וירטואלי ולעיתים מציאות זו עלולה לפגוע מאד מבחינה חינוכית בילד, שאנו מעוניינים להכשירו לחיים המעשיים בעולם הזה.
צפייה במחשב ללא פעילות אינטסבית יש בה מימד פסיבי, שגם התנהגות מעין זו פוגעת בהתפתחותו של הילד.

ולכן למסקנה ניתן לשחק במשחקי מחשב אחרי בקורת מתאימה, ובכל מקרה רצוי של להפריז יתר על המידה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת