מריבות בבית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/07/07 09:44 ב באב התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

יש לי בעיה עם ההורים שלי, המצב ביניהם גרוע, הם כל הזמן רבים,צועקים ומדברים בצורה מגעילה אחד על השני בעקבות כל מיני דברים שקורים במשפחה [אבא שלי קנה בית בלי להגיד לאימא שלי בכוונה כי הוא יודע שבחיים היא לא תלך לגור במקום הזה] לי מאוד קשה עם הדבר וממיוחד לאחים שלי, אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא רוצה שהם יתגרשו אבל אם המצב הזה ימשך כך אי אפשר לחיות ככה, מה לעשות לדבר איתם זה לא עוזר כבר ניסתי, חשבתי על יועץ נישואים אבל אין לי מושג איך מגיעים לאנשים כאלה?

אשמח אם כבוד הרב יכול לעזור לי בזה, תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

כדאי לך לא להתערב במריבות שלהם.נכון שזה כואב ומתסכל אבל הם אנשים מבוגרים שלוקחים אחריות על החיים והמעשים שלהם.

את צריכה לדאוג לעצמיך - כדי שתצמצמי את הפגיעה הנפשית ותוכלי להתמודד עם מציאות מורכבת וכואבת אז כדאי לך להתייעץ עם בעלי מקצוע.
בשלב ראשון תפני ליועצת של בית הספר או לעוסי"ת .
תסמכי עליהם ותספרי להם ותשתפי אותם במה שעובר עלייך והם יעזרו לך.
ובנתיים תתפללי להשם שעזור ויגן ויושיע.והעיקר אל תתני לעצבות להשתלט עלייך!!! תגרשי אותו ותשתדלי לחזק את עצמיך ולבנות את האישיות שלך .

בשמחה תמיד!!למרות הכל.

בהצלחה,

חזקי ואמצי!!!

עוזיאל אליהו,

.