מרגישה תקועה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/05/13 19:25 י בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בחורה בת 19, משרתת כעת בשירות לאומי באחת האולפנות המובילות והנחשבות בארץ.

אני נמצאת כרגע בנקודה בחיים שלי שאני מרגישה מאוד תקועה בה.

אני מרגישה שלא הולך לי כלום, שהחניכות קצת מזלזלות , שאין לי מושג מה לעשות שנה הבאה ,שאין לאף אחד סבלנות להקשיב וכו'..

הייתי רוצה לדעת מה לעשות במצב שכזה

והאם ניתן באיזה שהיא דרך להסיט מחשבות אלה מהראש ולחשוב מחשבות אחרות יותר חיוביות?

אשמח לעידוד רב!!

תודה רבה , ושבוע טוב ומבורך בע"ה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה שלך משקפת בדידות: "אין לאף אחד סבלנות להקשיב..."

הפתרון הנכון והמועיל עבורך הוא פתרון הבדידות:

לרענן קשר עם חברה טובה שהתרחקת ממנה.
לחזור למסגרת של בנות שטוב לך אתן (מהסניף? מהכיתה? מהשכונה...)
אפשר גם ליצור חברויות חדשות עם בנות שאף פעם לא חשבת על משהו קרוב ביניכן.
הכרות עם בן (אם את בשלה לחשוב על חתונה!).

אצל רבים מאתנו גם המשפחה היא כתובת לקשר ושיתוף עמוק: הורים, אחים - אחיות גדולות.

יש גם אתרים ברשת האלקטרונית - אבל אני לא בדיוק בטוח שהקשר הזה די אמיתי כדי לשחרר מבדידות.

העידוד הוא שהקושי הוא זמני ועובר - כל החיים לפניך, יש לך יכולות וכוחות, מה שלא יפתר מחר יפתר מחרתיים...

בשנים הבאות, במסגרת לימודים או עבודה, תמצאי חברות שיהיה לך טוב אתן, תמצאי זוגיות טובה ותבני משפחה משלך.

בהצלחה!