מראות אסורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/09/06 20:28 ה בתשרי התשסז

שאלה

לפני כ-3 חודשים בערך,

הייתי מטמאה את עיני ורואה דברים אסורים אמרו לי שנכנס בי הסטרא אחרא..ומאז הפסקתי ב"ה לראות ועשיתי תשובה ולא חזרתי על זה שוב למרות שהדברים לא יוצאים לי מהראש..

רציתי לדעת האם התשובה שלי הועילה, או שעל מראות אסורים שכאלו לא מתכפר ולא מועילה התשובה וצריך לעשות משהוא אחר?

תשובה

שלום וברכה
אין משהו שלא ניתן לתקן, אולם בוודאי שזה קשה מאוד.
אם תתמידי בניקיון פנימי עמוק, ותעסקי בדברים הטובים, המראות האסורות שנשמה אט אט מתטשטשים ונעלמים, והתשובה מועילה ביותר. מובן הדבר שבד בבד עם הימנעות טוטלית מנפילה צריך לקחת את העיניים למקומות טובים - מהתבוננות ביפי הבריאה ועד ללימוד תורה ואותיות מאירות עיניים, ואז הכל נעשה טוב יותר ונכון יותר.
זה לא פשוט, אולם נכון וטוב לעשות, ובסופו של דבר מגיעים לעוצמה רוחנית גבוהה.

כל טוב ובהצלחה