מקרר בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/08/02 17:08 יא באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אמי דתייה ואבי חילוני והוריי החליטו על גידול ילדיהם כדתיים.

לאחרונה נתודעו ותחדשו לי הלכות מסויימות שצריך לנהוג בהם ומשפחתי אינה נוהגת בהן.

אני יודע שיש בעיה בשבת עם המקרר עם האור שבתוכו לכן שאלתי את אבא שלי אם אכפת לו שאכבה את האור בשבת אבי אמר שכן אכפת לו ואם יש לי בעיה שלא אפתח את המקרר בשבת מה אני צריך לעשות במקרה זה? (ברצוני להזכיר שיחסי עם אבי מצויינים ואין לי בעיה עם זה שהוא אדם חילוני)

בתודה מראש , מאיר.

תשובה

ב"ה

שלום,

א. אכן, אם אביך לא מוכן, אין לך להשתמש במקרר. אבא הוא "הבעלבית" ולכן זכותו להחליט כיצד יתנהלו החיים בבית.
יחד עם זאת, אינני חושב שראוי להשאיר זאת כך. עליך להסביר לאבא שהחלטת שלא לעורר ויכוח מסביב לנושאים הלכתיים כאלה ואחרים.
ב. אני מציע שתשאל את אבא מה הוא מציע. תעביר את הכדור לאבא. תאמר לו - אני לא יכול ליצור מצב שבו אני מחלל שבת, אני לא יכול לפתוח את המקרר.
אבל, אני אכבד כל החלטה שלך.

בברכה,

שי