מקרה לא טהור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/10/02 02:08 כא בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

אני מקוה שלא שאלתי את זה כבר. בכל אופן כעת אין לי תשובה לשאלות הללו ואודה לרב אם אוכל לדעת מה דעת הרב ענינים הבאים:

שאלות בעניני צניעות:

מה דעת הרב:

אדם שאירע לו מקרה לילה.

א. מה עושה? האם מכניסים את הבגד לכביסה? הרי האמא שמכבסת רואה את הבגד המלוכלך מהטומאה, וזה מאד מבייש. מה עושים במצב כזה?

אני לא יודע בכלל אם זה שאלה הלכתית או לא, אבל מה בדר"כ עושים? והאם ההלכה אומרת בז\ה משהו? האם זה צנוע שהאמא רואה את זה (והיא גם יודעת של מי הבגד)

ב. האם יש חובה לישון על צד שמאל בלילה? או שזה מידת חסידות?

ג. אני בחור ישיבה ומעולם לא ראיתי בחור שקם בבוקר ומחליף, אני לא יודע או שלאף אחד זה לא קורה , או שיש איזה דרך אחרת מה עושים במצב כזה בבוקר? הרי זה מבייש שתחליף , הרי כולם בחדר יבינו, אז מה עושים? ושוב, האם זה צנוע להחליף בבוקר, הרי יבינו מה אירע לך!

ד. האם יש איסור לאדם שאירע לו מקרה לילה, לומר לחבר שיצא קרי בלילה? האם זה חוסר צניעות? ? האם באמת יש להסתיר את זה מדין צניעות? (כמו למשל להחביא את הבגד המלוכלך?

ה. אדם שאירע לו מקרה לילה , והבגד יבש, לגמרי, האם מותר להתפלל עם זה?

ה. מה הדין עם הבגד לח מעט? והאם הדין שונה בצרכים (שתן שנמצא על הבגד יבש/ לח)

אני מבקש מאד לא לפרסם את השאלה

או לפרסם בצורה מצונזרת !!

תודה! !!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דע כי יש סוג של קרי לילה שהוא נובע ממחלה ויש סוג של קרי לילה שהוא מקרה לילה.

כשקורה כזה מקרה ראשית לא צריך להכנס מזה ללחץ ולפניקה. קורה.

1)אני חושב שאתה צריך להתנהג רגיל בנוגע לכביסה .
אין צורך להחביא או להסתיר יש לשים את הבגד המלוכלך בכביסה.
כל אמא יודעת כי יש סיכוי של מקרה לילה ולכן יש להתייחס לזה בטבעיות כמו כל בגד מלוכלך כל שהוא שמועמד לכביסה.

2)כשזה קורה יש להחליף בגד לבגד נקי .ולהתפלל מתוך נקיות הבגד והנשמה.
לגבי התפילה יש לקנח את הגוף או להתקלח.
3)זה שלא ראיתה חברים מחליפים לא אומר כלום ואינו מביע שום דבר.
גם אם אתה דר בחדר פנימיה עם חברים אתה יכול למצוא את הדרך הצנועה להחליף בגד ללא ידיעה של אף אחד.
4) אין שום איסור לשוחח על כך עם חבר או עם רב או עם יועץ או מדריך פנימיה.זה טבעי.

העצה שנותנים לנו חכמים כדי להמנע ממצבים כאלה זה למלא את הראש ברוחניות וקדושה.
לשמור על קדושת העיניים כי העין רואה והלב חומד והגוף גומר את המעשה.
5)גם בגד לח צריך להחליף.
"ארחץ בנקיון כפי ואסובבה את מזבחך השם "

בהצלחה,

עוזיאל