מקפידה להתפלל 2 תפילות ביום, האם זה נחשב לנדר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/07 18:17 יט באייר התשסז

שאלה

אני ספרדיה, ואני מקפידה להתפלל 2 תפילות ביום, האם זה נחשב לנדר?

תשובה

ב"ה

שלום.

1) העיקרון הוא שכל מעשה טוב שאדם עושה יותר מ3 פעמים הוא צריך להגיד "בלי נדר" על מנת שזה לא יחשב לו כמחוייבות של נדר.
2)אם אדם עשה מעשה וחשב שזה חיוב והתברר לו שזה טעות וזה לא חיוב אז המעשים הטובים שנעשו לא נחשבים כנדר.ולא צריך התרת נדרים.
3)אם ידעת שאת לא חייבת להתפלל 2 תפילות וקיבלת על עצמיך את הדבר הזה ולא אמרת "בלי נדר" הרי את צריכה לעשות התרת נדרים .
אל תבהלי :התרת נדרים זה הליך פשוט (חשוב ומשמעותי) ולוקח כמה דקות. את יכולה לגשת אל רב השכונה ותבקשי שהוא יעשה לך התרה. ויש בתי כנסת שבאופן קבוע כל יום שישי עושים התרת נדרים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.