מקלחת בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/14 00:48 ח בתמוז התשעד

שאלה

שאלותי הן בנושא מקלחת בשבת

אני רגילה להתקלח בכל בוקר, מכמה סיבות - אני סובלת מהזעות לילה, ואני מתולתלת - השיער שלי על הבוקר נראה מביך למדי.

בעבר ניסיתי להמנע וזה גרם לי לחכות כל השבת שהיא תצא כבר ואוכל להכנס למקלחת, וזה גרם לי לצער גדול,

ולכן, בפועל, אני מקלחת, אף על פי שאני יודעת שיש עם זה בעיה.

אני משתמשת בסבון נוזלי ולא סוחטת את השיער, ומשתמשת במים שחוממו בדוד שמש. ושמה קרם לשיער, כי אחרת הוא שוב פרוע.

יש לי עם זה כמה בעיות:

א. אני לא בטוחה שאני במאה אחוז בסדר

ב. גם אם אני נמצאת בתוך גבולות ההתירים אני מוצאת את עצמי במצב לא נעים מול אנשים, בו אני מנסה להסביר/להתנצל בלי שאני יודעת לנמק ולתת סימוכין.

ג. אין מצב שאתקלח במים קפואים, לא נראה לי נכון שאענש על כך שאני חייבת מקלחת.

ד. אשאל בהזדמנות זו על שימוש בשמפו/מרכך נוזליים - השיער שלי דק ויחסית דליל כך שאני בכלל לא מגיעה לתלישת שיערות, האם זה מותר? האם מותר לי להשתמש בקרם לתלתלים שהוא נוזלי (גם מוצר חובה למתולתלות... מסובך לי, אני מחכה כבר לכיסוי ראש!!

אשמח לתשובות עם סימוכין שאוכל לענות בהם למי שתוהה.

בברכת שבוע טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בעקרון יש מקילים להשתמש במים שהוחמו רק בדוד שמש (בתנאי שהדוד לא הופעל על חשמל לפני כניסת שבת).
יש מתירים מקלחת למי שהוא רגיש.
אפשר להשתמש בשמפו - סבון נוזלי.
גם שמן או ג'ל נוזלי לשיער מותר בשימוש.

להלן תשובה מפורטת בנושא - לפי התיאור שלך אפשר לומר שיש לך מעמד של מצטער (שהרי בכל יום חול את מתקלחת כל בוקר) - עייני בתשובה ובסיכום סעיף ד'.