''מקח טעות''?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/07/06 21:44 טז בתמוז התשסו

שאלה

שלום הרב!

ניסיתי כבר לשאול שאלה זו ולא ענו לי וזה ממש חשוב ודי דחוף ומציק.

התחתנתי לפני כמה חודשים עם בחור מדהים. לפני החתונה הוא ידע שאני מגיעה מרקע פחות תורני משלו והוא ידע גם על קשר שהיה לי לפניו, שאני ממש מצטערת עליו היום.

מפאת צניעות לא סיפרתי לו בדיוק עד כמה היה הקשר ההוא רדוד וחומרי. יתכן ואם הייתי מספרת לו זה היה מפריע לא עד כדי כך שלא היינו מתחתנים.

היום, אין מאושרת ממני אך דבר אחד מציק לי והוא שאולי החתונה שלנו היא בכלל "מקח טעות" מבחינתו כי לא היה רוצה שנתחתן... האם עלי לספר לו כעת אם כל ההשלכות שזה יכול לגרום?מקווה לתשובה מהירה.

תשובה

שלום וברכה
אין זה מקח טעות אם הוא עצמו אינו דורש את הידיעה של הדבר.
על כן, את צריכה לשכוח מכל העניין. לא הטעית אותו, וטוב שהוא יודע שהיה לך קשר קודם לכן וטוב עוד יותר שהוא מוכן להתעלם מהעניין ולשמוח איתך ביחד.
פשוט - שכחי מזה.

כל טוב