מקור סמכות בעת חילוקי דעות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/05/15 11:55 ט בסיון התשעה

שאלה

שלום רב וברכות רבות.

אנחנו זוג צעיר שרק נישא. בעת חילוקי דעות קראתי באתר שיש לפנות לרב או להיוועץ אחד עם השני ולהגיע לפשרה. אין לי ולאשתי אדם בעל סמכות להיוועץ איתו, אדם ששנינו כאחד נעשה ונשמע לפיו. כיצד יש לחפש אדם כזה? מובן לי שאסור שיהיה בן משפחה כי אז יש ניגוד אינטרסים. האם ניתן לסמוך למשל על הרצאות של רבנים ביוטיוב ולפעול לפיהם (הרצאות של הרב פנגר)? או אפילו להראות אחד לשני תשובות מהאתר? האם זה מקור תשובה לגיטימי? אשמח לתשובה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך לאמץ שיח משתף ומברר, ולהחליט ביחד,

לתת לאדם חיצוני את ההכרעה - זה לא צעד נכון, כי אף פעם לא תלמדו להחליט יחד.

הולכים ליעוץ רק אחרי שממצים את היכולת האישית.

אגב, אם רואים סרט או שומעים הרצאה זה לא יפתור את הבעיה כי יווצר ויכוח מה היתה כוונת המרצה.

בברכה,

דני ארגמן