מקור המצווה ריקוד עם הכלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/09 19:15 יג באלול התשסט

שאלה

שלום לרב גלעד שטראוס,

מה שלום הרב?

אני רוצה לשאול שאלה קצת מוזרה ואני לא חושב שידועה לכולם.

יש הלכה שאומרת שהאבא של הכלה צריך לרקוד איתה ריקוד בחתונה ואני לא מבין מה מקור ההלכה ובכלל למה צריך לעשות את זה? הרי בכל החסידויות הגדולות עושים את זה ואני לא מבין את זה.

בכלל האם זה צנוע שכולם יראו את הכלה רוקדת?

בברכה ותודה מראש,

עמיאל לוזון

בעז"ה נעשה ונצליח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
ריקוד מצווה אינו הלכה אלא מנהג.
מקור המנהג בדברי הגמרא "כיצד מרקדין לפני הכלה..."
למעשה כיום מדובר בריקוד שנעשה בסוף החתונה, רק בחוג מצומצם של המשפחה וקרובים, לאחר שהבחורים כבר עזבו את האולם.
בריקוד עצמו הכלה מחזיקה בצד אחד של אבנט = חגורה ארוכה מאוד והרוקד איתה אוחז בקצה השני של האבנט, כך שנשמר ביניהם מרחק של מספר מטרים(!).
הכלה עצמה אינה רוקדת אלא עומדת ואוחזת באבנט, רק מי שכנגדה רוקד לכבודה.
אתה מוזמן להכנס לאתרי סרטונים יש שם קטעים של ריקודי מצווה כאלה - תראה בעצמך עד כמה אין כלל בעיה של צניעות.