מקום עבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/05/12 23:28 יח באייר התשעב

שאלה

בס״ד

שלום וברכה

יש לי שאלה, בן אדם שעובד במקום של פריצות, ושם הפרנסה שלו..

והבן אדם לא עושה שום השתדלות של שמירת עיניים.. רק מאמין שהוא מאמין. בן אדם מחופש לדתי, מבזה את הדת ואומר שהוא שומר ואנשים יודעם ורואים שלא. בן אדם כזה גם אם יעבוד במקום של קדושה יחפש תאוות. מה אומרים לבן אדם כזה? ואיך קוראים לו אם לא כופר בתורה?

זה שאלה שלי ושל המשפחה שלי. אז אם אפשר לענות במילים פשוטות ולענות בהרחבה, אני אשמח מאוד.

תודה רבה ויום טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך דבריך נכר שאתה כועס על האדם הזה. אתה מוצא בו הרבה מאוד גנאי.
הכעס שלך מכשיל אותך לכנות אותו בכינויים רעים (אולי גם להלבין את פניו?) כל אלו עבירות שלך וכדאי לך להמנע מהם.
מתוך כעס ועוינות לא תוכל לסייע לו להתקדם בקודש.
אפשר שהוא באמת במצב גרוע אבל לא מתוך כעס ושנאה אפשר לעזור לו להתקדם.

תחילה נסה למצוא בו זכויות:
אולי לא זכה לחינוך ראוי,
גם הפרנסה קשה כקריעת ים סוף,
אולי יש לו כוונות טובות אבל אין לו די כוח רצון?

דווקא מתוך היכרות אתו אתה יכול להבין את הקשיים שלו, זו ההתחלה כדי להמשיך ולדון אותו לכף זכות.

תתמלא כלפיו הרבה אהבה ורחמים בגלל הקשיים שלו.
רק מתוך כף זכות, ומתוך הרבה אהבה תוכל להתחיל למצוא דרך לסייע לו להתקדם ולצאת מהקשיים שלו.
בהצלחה!