מקווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/10 07:46 יד באייר התשע

שאלה

כבוד הרב שלום,

במוצש"ק הקרוב בעז"ה אני אמורה לטבול במקווה.

אמי אמרה לי לפני החתונה על מנהג אצלנו שאין ל"צאת" בערב המקווה.

מה נעשה עם לג בעומר?

אנחנו זוג צעיר(נשואים כ-ארבעה חודשים) וזה הזמן של כל החברים לראות אותנו וכו'..

תודה רבה(:

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אני מניח שהמנהג בא כדי שהערב שבו האישה חוזרת מהמקוה יהיה ערב זוגי פרטי רגוע. זהו ערב שבו מקיימים מצוות 'עונה' ולכן לא ראוי להתעסק בערב זה בדברים אחרים, אלא להקדיש אותו ליחד הזוגי הרוחני והגופני.
עם זאת נראה שזה לא מנהג שבשום אופן אסור לסטות ממנו מעט ומותר לכם לפגוש חברים בל"ג בעומר אם זה כל כך חשוב לכם (רק תביאי בחשבון שאתם תחזרו מאוחר מאוד הביתה תהיו עייפים ואז המצווה שיש בערב הזה כבר לא תהיה העקר).