מקווה- המשך

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/05/09 22:54 ז בסיון התשסט

שאלה

כבוד הרב, ראשית אני רוצה להודות לך על תשובתך, האם אתה יכול לומר לי היכן אני יכול למצוא את גדרי הטבילה של טהרת הנידה? אני מעונין לבצע את הטבילה בעקבות טומאה שאולי קיימת אצלי בעקבות יחסים עם גויה ואני מניח שכן אני אמור להחמיר, סליחה אם אני מציק

שבוע טוב

תשובה

שלום

אין סיבה לטבילה מצד הדין לאחר מה שעשית.

התשובה מהחטא הזה היא על ידי לימוד תורה ביגיעה ובקביעות.
וידוי כן לקב"ה על החטא, בדיקה כנה מדוע חטאת ומה הניא אותך, ובדיקה כיצד ניתן לטפל בשורש שגרם לחטא.
עליך להתחרט, ולקבל החלטה אמיתית שלא לשוב לחטא הזה, ולהקפיד מעתה בהלכות צניעות.

אמנם, יש שנהגו לטבול לטהרה ממדת חסידות, ובמקרה שלך ודאי ראוי שתטבול ותסיר ממך את טומאת האיסור, אך לא הטבילה משנה אלא התשובה. תשובה לד' היא מצווה וחיוב מדאורייתא.

על כל פנים, אם תרצה תוכל למצוא הלכות טבילה מדאורייתא בפירוט בספר 'דרכי טהרה' או בספרי טהרה אחרים.

בהצלחה