מקוה אחרי איפור קבוע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/03/16 12:44 כז באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום רב

האם מותר לעשות איפור קבוע בעיניים? איילינר?

האם אפשר לטבול יומיים אחרי איפור קבוע בעיניים איילינר??

בשורות טובות

בתודה

ליאת

תשובה

שלום!

לדעת רוב הפוסקים יש באיפור קבוע בעיה של [ כתובת קעקע ], כיוון שמחדירים צבע מתחת לעור. אמנם הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אף שבתחילה נטה לאסור, בסוף ימיו התיר בזה, מכיוון שאין כאן כתיבה ברורה ואינו לשם עבודה זרה, ומסקנתו ש[ לצורך קוסמטיקה יש להחמיר לכתחילה והמיקל יש לו על מי לסמוך, ולצורך גדול כצלקת וכד’ יש להתיר לכתחילה ] (עיין טהרת הבית חלק ג').

[ לגבי חציצה בטבילה אין בעיה ], שכל דבר שנעשה לנוי נחשב כחלק מהגוף ואינו חוצץ. אמנם מנהג הנשים להסיר איפור לפי הטבילה, אך מהדין אין איסור לטבול באיפור (כשהוא שלם), וודאי כשיש מניעה להסיר את האיפור שאין שום צד להחמיר בזה.

וכך כתב השולחן ערוך (יו"ד קצ"ח, י"ז): "צבע שצובעות הנשים על פניהן וידיהן ושער ראשן, אינו חוצץ". (על פי הרשב"א והרמב"ן. ויש להם ראייה חזקה ממה שהיו מטבילים את הפרוכת בבית המקדש כשחששו שנטמאה, למרות שהפרוכת צבועה בתכלת, ארגמן ותולעת שני, וזה לא נחשב חציצה, כי זה הנוי של הפרוכת.

כל טוב!

* התשובה ניתנה ע"י חתנו של הרב עוזיאל אליהו.