מקובלים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/10 17:31 א באב התשע

שאלה

שלום רב

האים זה נכון שלא רצוי לתלות תמונות של מקובלים וצדיקים?

ומה הקשר בין קבלה לבין תיקון חצות כי שמעתי שמקובלים היו נוהגים לעשות תיקון חצות כל יום אז רציתי לדעת למה?

אני ישמח אים תמליץ לי על רבנים מקובלים שטובים בפיתרונות חלומות.

תודה רבה לך.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא נכון.
אדרבא "והיו עינך רואות את מוריך" אמר ישעיהו הנביא ראה גם מה נאמר בתלמוד הירושלמי במסכת שבת "[גידול אמר כל האומר שמועה מפי אומרה יהא רואה בעל השמועה כאלו הוא עומד כנגדו ומה טעמא אך בצלם יתהלך איש ,]

2)תיקון חצות זה הלכה ככל ההלכות. ראה מה פסק מרן בשולחן ערוך אורח חיים סימן א סעיף ג
"[ראוי לכל ירא שמים שיהא מיצר ודואג על חורבן בית המקדש. "]

3)אתה יכול להתפלל על עצמיך ולומר את תפילת הטבת החלום בזמן שהכהנים נושאים לברך את העם בבית הכנסת.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.