מצע הגאווה-דחוףףף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/11/06 19:11 יג בחשון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב....

לצערנו הרב ביום שישי הקרוב עומד להיות מצעד הגאווה בירושלים.

הציבור החרדי הודיע שדרך מחאתו היא אלימות

יש לי מספר שאלות בנוגע לזה.

א. האם אותה שפיכות דמים נקראת חילול ד'?

ב.אם היא נקראת חילול ד' מה ניתן לעשות כדאי למונע את חילול ד' הזה ולגרום קידוש ד' בארץ?

ג.אם אנחנו החלטנו לא לנסוע לירושלים בעקבות אותו חילול ד'...מה ניתן ללעשות בעירנו כמחאה שבאה ע"מ לקדש את שם ד'..?

חשבנו על חלוקת נרות שבת לנשים בעיר והנחת תפילין לגברים...ולכתוב על הנרות ועל הספרי תהילים פתק שיהיה כתוב משהוא על היותנו מדינה יהודית בא"י...ועלינו ללכת באורך חיים יהודי

האם כדאי לעשות את זה או שיש משהוא אחר?

או שבכלל הדרך היחידה למנוע את זה היא בעצם הגעתנו לירושלים...

ואם אין בעיה עם זה מה אפשר לכתוב על הפתק..

תודה רבה...

שבוע טוב ומבורך!

תשובה

שלום וברכה
א. אני ממעט להשתמש בביטוי חילול השם. ברם, שפיכות דמים מטמאת את עיר הקודש לא פחות מאשר מצעד עריות, ועל כן איני מבין את המבקשים חס ושלום לנקוט שפיכות דמים כדי לעצור את המצעד.
ב. מה שצריך לעשות הוא לחזק את הכוחות המתנגדים למצעד ומתכוונים לפעול נגדו בדרכים שאינן אלימות.
ג. ניתן לעשות הרבה דברים חיוביים, כגון עצרת המשפחה. גם הרעיון שאתם הצעתם הוא רעיון מצוין.

כל טוב ובהרבה כאב