מציאה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/01/14 14:34 ל בשבט התשעד

שאלה

שלום הרב,

לפני כשנתיים אחד מבני משפחתי מצא מכשיר "אייפוד" ברחוב,

המכשיר חזר לשימוש לאחר שתוקן (בתהליך התיקון המכשיר עבר פירמוט= מחיקת התוכן שהיה בו), כך שנשאר רק סדק לאורך המסך.

בזמנו חשבתי כי כדאי לאתר את המאבד, כדי להחזיר את האבדה, אך משפחתי סברה אחרת והחליטה להשאיר את המכשיר אצלנו.

בנתיים השתדלתי כמה שפחות להשתמש במכשיר.

היום לאחר הזמן שעבר, והעובדה כי המכשיר- מן הסתם- ישאר בביתנו, רציתי לשאול את דעת הרב- האם מותר לי להשתמש במכשיר ולעשות בו שימוש קבוע?

(אשמח לדעת את דעת הרב גם באופן כללי- מה הייתי אמורה לעשות לכתחילה בעניין)

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לכתחילה צריך לחפש את בעל המכשיר, אם הכל נמחק ואי אפשר לזהות אותו, וגם הכרזתם במקום המציאה, אז אפשר להעריך את שווי המכשיר לרשום בפנקס את המחיר ואת סימני המכשיר ומותר להשתמש בו,
ואם יבא בעליו ויתן סימנים - לשלם לו את הסכום.

גם עכשיו אם אי אפשר לאתר את המאבד תעריכי כמה הוא שוה תרשמי בפנקס ואם ימצא המאבד ישלמו לו.

בברכה,

דני ארגמן