מצוות פרו ורבו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/03 19:18 י בתשרי התשסד

שאלה

המון פעמים יוצא לי לשמוע על כל מיני אנשים שנפטרו שלפחות הם קיימו את מצוות פרו ורבו בכך שנולדו להם גם בן וגם בת,וזה קצת מפריע לי,הרבה אנשים אומרים שמי שאין לו לפחות בן אחד ובת אחת לא יצא ידי חובת מצוות פרו ורבו,וזה הרי לא כ"כ הגיוני,הרי לא האנשים מחליטים מה יהיה מין התינוק זה הרי משהו שהקב"ה מחליט,אז איך אפשר לומר דבר כזה?האם זה בכלל נכון?

תשובה

בס"ד

זה לא שהם "לא בסדר" אם היו להם רק בנים או רק בנות או שח"ו היו עקרים.
זה רק אומר שיש עליהם חובת השתדלות שיהיו להם לפחות בן ובת.

אחר שיהיו להם בן ובת הם צריכים להשתדל להשתלב ברצון ה' שהעולם יהיה מיושב. שהרי אלוקים לא ברא את העולם שיהיה "תוהו" אלא שיהיה מיושב. ואנחנו שנבראנו בצלם אלוקים צריכים להיות חלק מאותו "רצון אלוקים" להביא חיים לעולם. ובמיוחד שאנו יודעים שכשזה מתעכב - הגאולה מתעכבת.

שנה טובה