מצוה לשרת בצבא?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/16 17:19 ד בתמוז התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני אמור להתגייס לצבא במחזור הקרוב (אוגוסט). יש לי דילמה לא פשוטה בנוגע לשירות הצבאי. האם אני מקיים מצווה כשאני אתגייס לצבא?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לך בהצלחה גדולה תלך לשלום ותחזור לשלום אמן.

דע לך שזו מצוה גדולה ויקרה לשרת את עם ישראל בצבא ההגנה לישראל. אתה זוכה למה שאבות אבותיך לא זכו!!!
תחשוב על זה!
מעבר לכך יש לא רק מצווה אחת אלא המון מצוות אמנה לך מיד [7 מצוות] והם רק ההתחלה:

[המצוה הראשונה ]היא עזרת ישראל מיד צר כמבואר ברמב"ם הלכות מלכים פרק ה הלכה א

[המצווה השניה ]היא "לא תעמוד על דם רעך" עיין גם בבית יוסף חו"מ תכו

[המצוה השלישית] להשמר מכל דבר רע כמבואר בספר דברים פרק כג. עיין במסכת ע"ז דף כ עמוד ב

[המצווה הרביעית] "ואהבת לרעך כמוך" עיין ברמב"ם הלכות דעות פרק ו הלכה ג

[החמישית מצוות גמילות חסדים]- כנאמר "והלכת בדרכיו" עיין ספר המצוות לרמב"ם מצווה ח

[השישית מצוות כיבוש הארץ] השגות הרמב"ן לספר המצוות לרמב"ם [" שנצטוינו לרשת הארץ אשר נתן האל יתברך ויתעלה לאבותינו לאברהם ליצחק וליעקב ולא נעזבה ביד זולתינו מן האומות או לשממה. "]

[והשביעית] היא מצוות קידוש ה´ (עיין ספר המצוות לרמבם מצווה ט )

ראה כמה מצוות יש בשירות הצבאי. אמנם חלק מהמצוות הם בגדר "הכשר מצווה" אבל ההכשר מצווה היא הכרחית לקיום המצווה בדיוק כפי שלא ניתן לקיים את מצוות הישיבה בסוכה אם לא התעסקת ב"הכשר מצווה" ובנית את הסוכה.

שיהיה בהצלחה,

אנחנו נתפלל עליך בעזר השם כל שבת בפתיחת ההיכל !

עוזיאל אליהו,

.