מצה עשירה בשבת, שמן קטניות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/04/08 18:32 ח בניסן התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לדעת אם בשבת אפשר לאכול בארוחת צהריים מצה עשירה או לחמניות שנאפו מקמח מצות, פשוט בבית הוחלט שלא נאכל בשבת בבוקר חמץ, אז רציתי לדעת אם אפשר לנהוג כך?

דבר נוסף, אנו אשכנזים וכל שנה נתקלים בבעיה בעניין שמן כשר לפסח, השנה אמא שלי שאלה אותי אם יפריע לי שהיא תשתמש בשמן כשר לאוכלי קטניות (שמן קנולה) לא ידעתי מה לענות לה מכיוון שהיא עובדת קשה, אך כנראה שכך יהיה השנה... העניין גם ככה מורכב משום שהבית מסורתי, אבי בכלל פונה לכיוון אחר ואני משתדלת להקפיד ואף בעז"ה ארצה להקפיד יותר בביתי. אך איך עליי לנהוג כעת? הבנתי שיש מעט רבנים שמתירים להשתמש בשמן לאוכלי קטניות, האם אני יכולה לסמוך על כך?

תודה רבה וחג כשר ושמח!!

תשובה

בסד

שלום רב
1.השנה רצוי לאכול לחמניות מקמח מצה,בשבת .
2. קנולה היא ליפתית וישנה מחלוקת האם היא בגדר קטניות אבל אצלכם ניראה לי לסמוך על המתרים ולהתיר לכם שמן קנולה.
בברכה