מפגשים למטרת שידוכים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/04/02 18:29 ב באייר התשסב

שאלה

בס"ד

אנחנו חבורה גדולה של רווקים ורווקות. איננו מקיימים מפגשים משותפים.

רציתי לדעת מה דעת הרב בענין קיום סעודת שבת מעורבת לשם שידוך?

מה צריך לעשות על מנת לא לעבור על גדרי הצניעות ובד בבד לקיים את הסעודה כך שתשיג את מטרתה?

בתודה

תשובה

בס"ד

קיום ארוחה כזאת על מנת למצוא שידוך הוא מותר ואולי אפילו מצווה גדולה.

הזהירות שצריך היא לשים לב שההתבוננות בבנות\בחורות\נשים תהיה בעינים של חיפוש המתאימה ולא בעינים של תאוה. וה' רואה ללבב. (גם הנשים מרגישות באיזה עינים מסתכלים עליהן).

כמובן שאם אתה רואה שמישהי בכלל בכלל לא שייכת - אין לך לדבר איתה דברים בטלים סתם ככה כי אתם כבר נמצאים יחד. כך אתה משלה אותה וכך אתה תופס אותה מפני אחרים.
אל תחפש מצוות בתחום הזה של הנעמת הזמן של הבחורה הבודדה. לא זה מה שמצפים ממך בשבת זו.

שים לב! זו מצווה חשובה, אבל לא עליך.

אם אתה רואה מישהי שיש סיכוי כלשהוא, אפילו במבט ראשון אינו נראה סיכוי גדול במיוחד - שווה לנסות, אינך יודע איך זה יתפתח.

בכלל שים לב שהשיטה היא לא לעשות ועדת חקירה על כל אחת, לתחקר ולבדוק אותה אם היא טובה או לא. בכלל לא זו הדרך.
השיטה היא לראות איך היא מגיבה בקשר איתך.

על מנת להסביר את דברי בדברים אלו העומדים ברומו של עולם אומר יותר טוב.
יש נשים עצובות וכואבות שאין חשק לדבר עימהם כלל. אבל אם פתאום יבוא בחור כמוך.
יחזור לה האור לעינים,
החיוך לפנים,
התקוה ללב,
השמחה לנשמה,
וכו' וכו'

פתאום היא תהיה הבחורה הכי הכי מתאימה לך.

הבנת.

זאת המטרה - לראות איך היא אתך. לא איך היא לעצמה. וזה הבדל של שמים וארץ.

בהצלחה