מעשר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/02/14 09:55 כה באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

לשאלתי אתמול האם צריך לתת מעשר מסך הכסף שקיבלנו מתנה בברית מילה שערכנו לבננו, ענית בתשובה חיובית.

אשמח לדעת מה מקור התשובה, כיוון שאלו הם כספי מתנה ולא משכורת (שכן מעשר נתנו מדמי הלידה של ביטוח לאומי).

תודה מראש...

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מעשר נותנים לא רק משכורת.

רבינו יונה בספר היראה אות רי"ג (לפי ציוני הגרב"ז) והמעשרות אל תרפה ידיך מליטלה כראוי כיצד מכל דבר שמשתכרין הן ללמוד הן לכתוב הן לעשות מלאכה או אף אם מצא מציאה או נתנו לו במתנה או כל ענין שיבא הן כסף הן זהב מן הכל יפרוש מעשר כי דבר זה אין לו ערך כי את אשר אסר הבורא בכל דבר לנסותו התיר במעשר.

בברכה,

דני ארגמן