מעשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/03/13 08:59 טז בניסן התשעג

שאלה

שלום, איך ומתי נותנים מעשר כשאתה עצמאי. אם אתן מעשר בכל פעם שיש כניסה של כסף? בסוף השנה מסתבר לא אחת שאני בהפסד. לפעמים מגיע החזר ממס הכנסה. אז מה לא לתת מעשר? האם לתת מעשר בסוף שנת המס כאשר ברור אם יש רווח וכמה יש רווח? עד כה נתתי על חשבון כי ליבי לא מלאני לא לתת כלל. מצד שני אני יודעת שלא נותנים בערך. צריך לתת בדיוק. אז איך נותנים על חשבון. בקיצור, אנחנו צריכים הנחיה ברורה הנובעת מההלכה. תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצאתי לשאלתך תשובה יפה, להלן הקישור
http://www.din.org.il/2010/03/02/מעשר-כספים-באדריכלית/