מעשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/10/10 20:03 יג בחשון התשעא

שאלה

אני צריכה לתרום מעשר של כ-150 ש"ח.

אני ממש מתלבטת למה לתרום- האם לתרום לעמותה, או, (רעיון שעלה במוחי) לפרוט את הכסף לעשרות וחמישיות, להסתובב בעיר ולחלק למקבצי נדבות בתוספת חיוך ומילה טובה...

אני יודעת ששתי הדרכים תורמות ומועליות- אבל אני ממש מתלבטת למה עדיף שאני אתרום....

אשמח אם הרב יענה בהקדם האפשרי!!!

בתודה רבה,

אילת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכתחילה הראויים ביותר לתרומה אלו תלמידי חכמים עניים. לכן אם את מכירה ישיבה שמחזיקה תלמידים חסרי כל - הם הראויים ביותר (אני יודע שב-'מכון מאיר' יש תלמידים כאלו). את יכולה להתקשר למקום שאליו את תורמת ולבקש שהכסף הזה יגיע בדווקא אליהם.

מעבר לכך יש עקרון של "עניי עירך קודמים" - אם מישהו במשפחה שלך, או ביישוב שלך זקוק לתמיכה מסיבות שונות הוא קודם לאחרים.

לא כל מקבצי הנדבות זקוקים לכסף שלך - יש ביניהם כל מיני דמויות ומצאו כבר מקבצי נדבות שצברו הון רב. יש אחרים שמשתמשים בכסף לצרוך סמים ואלכוהול...

עם זאת יש ערך לחויה שלך כמי שמעונינת להרגיש כיצד מעשה החסד פועל ומחזק בה את מידת החסד - לכך יש חשיבות גדולה והדברים נזכרים בספרים.

הצעתי לך היא לחלק את סכום הכסף ובכל חלק ממנו לפעול בדרך אחרת:
50 שקלים לתלמידי חכמים עניים
50 שקלים למעגל יותר קרוב אליך שזקוק לתמיכה
50 שקלים לפרטו לכסף קטן ולהעניק למקבצי הנדבות

תזכי למצוות