מעשר כספים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/07/13 21:16 ב באב התשעג

שאלה

בס"ד

עד לפני 4 חודשים הייתי בישיבה וקיבלתי מאבי 200 שקלים כל חודש וע"פ שאלת רב הובהר לי שמהם אני לא צריך לעשר.

התגייסתי לפני 4 חודשים בשעה טובה,וכרגע אני מקבל בנוסף ל200 שקלים גם משכורת צבאית.

המשוכרת השתנתה מחודש לחודש בהתאם לכמות הימים שהייתי ההכשרה שעברתי, כיום אני מקבלת משכורת של לוחם מן המניין.

האם אני צריך להפריש?

באיזו דרך לחשב?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למיטב הבנתי עליך להפריש גם מדמי הכיס שאתה מקבל מאביך וגם מהמשכורת הצבאית.
תעשה חישוב בכל סוף חודש בנפרד. כמה כסף קבלת בחודש הזה: דמי כיס מההורים ביחד עם המשכורת החודשית של החודש הזה.
מהסכום הזה אתה מפריש עשרה אחוז.

עיין בתשובה מורחבת בנושא
http://www.din.org.il/2012/09/28/אם-בחור-צריך-להפריש-מעשר-כספים-מדמי-כיס/