מעשר כספים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/04/02 08:24 ט באייר התשסב

שאלה

אני מקפידה מאוד במתן מעשר כספים ולאחרונה גם החלטתי לתת חומש מהכנסתי, העברתי את הכסף ליתומים ואלמנה לומדי תורה וכן ליתומים ואלמנה

חילוניים (כדי שיראו וילמדו) וגם עברתי כסף לאם חד הורית שבנה לומד בכולל, אני ממש משתדלת אך לצערי לא אר שהמשכורת לא גודלת אלא נעשת קטנה מחודש לחודש (אני עובדת לפי עמלות)

ולאחרונה קיימת גם סכנה פיטורי ממקום עבודתי ומצבי הכספי לא טוב.

מה לעשות , אפוא טעיתי, אשמח לתשובתך המהירה

יפעת

תשובה

בס"ד

לא טעית כלל. את צריכה להצליח.

אני מברך אותך שתשרה הברכה במעשי ידיך.
בנתים תתני "מעשר" ולא "חומש", עד שמצבך הכספי יהי טוב. וכשיוטב תחזרי לתת "חומש".

אם קבלת על עצמך נתינת "חומש" בדיבור ונדר - צריך התרת נדרים.