מעשר כספים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/02/16 15:57 ח באדר א'

שאלה

החלטתי להתחיל להפריש מעשר כספים מהמשכורת שלי. האם אני צריכה לתת סכום על כל התקופה שקיבלתי משכורת ולא הפרשתי?

תשובה

ב"ה

שלום.

מעשר כספים נותנים בניקוי כל ההוצאות. ומה שנשאר מהרווח הנקי ממנו יש להפריש מעשר כספים.
אם תעשי את החשבון על כל התקופה הקודמת (עד מתי שאת זוכרת) ותפחיתי את ההוצאות וישאר לך רווח נקי ממנו כדאי להפריש מעשר כספים.
ואם לא נשאר אז אין חובה להפריש על מה שהיה. ותתחילי חשבון חדש בשמחה ובטוב לבב ויתקיים בך מאמר חז"ל עשר בשביל שתתעשר " וה' יברך אותך בברכה עד בלי די אמן.

בהצלחה,
עוזיאל אליהו,

.