מעשר כספים מכספי שירות לאומי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/03 17:39 ו באב התשסג

שאלה

ב"ה,

שלום וברכה.

רציתי לשאול את הרב, האם בשנה הקרובה אצטרך לעשר כספים מתקציב השירות לאומי?..

יש לציין שהכסף שניתן הוא אינו משכורת אלא כ"דמי מחיה" בלבד.

כמו כן, האם יש להוריד מעשר ממשכורות שאינם קבועות כגון בייבי סיטרים ומלצרות?..

תשובה

בס"ד

מעשר כספים יש לתת מכל מקור הכנסה, אלא אם כן את צריכה את כל הכסף שנכנס למחייתך הבסיסית.

[אל תסתכלי על זה כעל חוב מעיק! ]

תתני למען המפעל שהכי קרוב לליבך. תחשבי על זה שבכסף שלך חיים יתומים, לומדים תורה, בונים את ארץ ישראל או כל דבר טוב אחר.

כשאת נותנת מעשר כספים, כל מה שאת עושה בשאר הכסף מקבל משמעות אחרת.

הכל נמשך אחר ההתחלה. אם הדבר הראשון שאת עושה זה לשים את כסף המעשר בצד, את אומרת בעצם שהדבר הכי חשוב זה עבודת ה', ואת שואפת שגם כל השימושים האחרים בכסף יהיו לשם כך.

זה נכון שלא תמיד אנחנו בדרגה הזו, אבל חשוב מאוד להציב את האידיאל תמיד מול העינים.

ועוד אמרו חכמים "עשר תעשר - בשביל שתתעשר!' כך שגם בחשבון הפרקטי לא מפסידים...

בהצלחה.