מעשר כספים-בנ''ע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/10/09 01:11 כו בתשרי התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני מדריך שבט הרא"ה,האם אני יכול את המעשר כספים שלי לתרום לשבט,לדוגמא לפעולה,לחודש ארגון ולדברים כאלה שאני מוציא הוצאות על השבט,האם זה יכול להעשות ממעשר כספים?

תודה רבה מראש,ואשרייכם על עבודת הקודש!

תשובה

בס"ד
מעשר כספים נועד לכתחילה
1. לפרנסת עניים
2. ללימוד תורה
3. למצוות שלא היית מקדיש להן כסף ממקורות שלך (כגון תרומה למלחמה בסרטן).

לפיכך נראה שיש אפשרות רק אם משתמשים במעשר הכספים לפעילות שיש בה לימוד תורה, כגון לקנות לסניף ספרי קודש, קלטות וכד' או צילום דפי לימוד לשימוש החניכים.