מענה לשואל כתובת בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/12/01 04:05 ח בטבת התשסב

שאלה

יצא לי פעמים רבות להתלבט בשאלה:" מה עונים ליהודי הנוסע בשבת, השואל כיצד להגיע למקום מסויים"

מצד אחד,אם לא אענה לו, הוא יצור סטיגמה על הדתיים ויותר מזה, הוא יסתובב הרבה כדי למצוא את המקום.

ומצד שני, אם אענה לו, אני מעודדת אותו לחלל שבת...

אשמח אם תעזור לי בהתלבטויות אלה.

תודה מראש,

ענת

תשובה

ב"ה,

ענת,
שלומות!

שאלתך מסובכת ומורכבת רק אציין שיש כאן דיון בין ההגדרות של "מסייע בידי עוברי עבירה", ו"לפני עיור לא תיתן מכשול". מצד שני, יש כאן בעיה של דרכי שלום והרצון לסייע ולקרב לבבות. כמו כן, מה ששאלת ביחס להכוונה שתמעט בחילול שבת מצריך עיון נפרד.
אני מציע לנקוט בדרך שהציע הגאון הרב שלמה זלמו אויערבך. יש לומר: היום שבת ואעפ"כ אני אסביר לך את הדרך הנכונה"...

בברכה,

שי