מעורב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/06/10 14:17 ח בתמוז התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מדריך של כיתה ז' ויש לי כמה שאלות בקשר לפיעולות מעורבת

1.האם מותר בסניף לעשות שירי סעודה שלישית מעורבים ללא הפרדה?

2.האם מותר לעשות ישיבות או פעילויות צוות מעורבות?

3.האם מותר ללכת לשיחה או סרט בנוער מעורב?

4.באיזה נושאים מותר לדבר עם בנות או עם הקומונרית?

5.מהו הגבול שיש לשים בין בנים לבנות לפי הלכה"להתרחק מאישה מאוד מאוד" ו "אין להרבות שיחה עם אישה"??

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תנועת נוער מעורבת אינה ענין ראוי לכתחילה.
כאשר בני הנוער שלנו יהיו חזקים דיים לא נצטרך בכלל תנועת נער מעורבת ותהיה הפרדה מלאה בין בנים ובנות.
אבל כל עוד המציאות הנפרדת מרחיקה הרבה נערים ונערות, אנחנו מקיימים תנועה מעורבת כדי לקרב את כולם אל הדרך של תורה ועבודה. יעידו על כך מאות ואלפי הזוגות הדתיים שמקפידים כיום על קלה וחמורה ויודעים שהגיעו לדרך הטובה הזאת בזכות הסניף המעורב שפעלו בו.
במציאות הזאת צריך ללכת בדרך המאזנת בין הצרכים החינוכיים המחייבים מידה של קשר בין בנים ובנות ובין הדרישות ההלכתיות המחייבות כמה שיותר הרחקה.
לכן התשובות המעשיות לשאלות שלך צריכות להתאים למציאות בסניף שלך. אתה צריך להתיעץ עם הרב של היישוב או השכונה שלך. או עם רב שמכיר מקרוב את המציאות של תנועה מעורבת, יחד אתו להחליט מה נכון לסניף שלכם - דרך שיש בה השתדלות להקפדה רבה על הצניעות אבל פתיחות כלפי סגנון הנוער שמגיע לסניף.