מעולמו של תיכוניסט דתי

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/05/02 17:25 ט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום,

אבקש את התייחסות הרב למספר עניינים, שמטרידים אותי כתלמיד בבית ספר תיכון דתי-פלורליסטי (כהגדרת מייסדיו והעומדים בראשו).

א. האם מותר לבן לענוד עגיל על אוזנו?

ב. האם איסור נגיעה הוא גורף וכולל ללא יוצאים מן הכלל? או שיש איזשהו היתר לגבי נגיעה שאינה משום חיבה אלא לחיצת יד וכדומה?

ג. בבית הספר שלי מלמדות מורות צעירות הלובשות מכנסיים באופן קבוע - מה דעת הרב?

ד. מה דעת הרב לגבי לימוד גמרא בתיכון לבנים ע"י מורה אישה?

ולסיום, בדרך אגב, מדוע ההוראה שלא להפנות שאלה זהה למספר רבנים?

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלומות,

1. אינני חושב שהשאלה צריכה להבחן במשקפיים משפטיות - מותר/אסור. ניתן לומר שאסור בגלל "בחוקותיהם" וניתן לחלוק על כך.
ניתן לומר שאסור בגלל איסר של אדם לחבול בעצמו וניתן לחלוק על כך.
ניתן לומר שיש בכך ביטוי לאיסור "לא ילבש" וניתן לחלוק על כך.
אני חושב שיש לבחון את הדבר בהקשר התרבותי, בשאלה מה זה מבטא, בשאלת קבוצת ההייחסות. כל אלה גורמים לי לומר - אינני רואה דרך אחת שבאמצעותה ניתן יהיה לנתיר - במשמעות המוסרית - עניין זה!

2. אינני מכיר שום היתר לנגיעה של בנים לבנות.

3. לעניות דעתי, לא נכון לבוא כך לביה"ס. גם אם זה לא אסור, במקום חינוכי יש להציב רף רוחני וחינוכי גבוה.
ואם יאמרו שזהו הרף הגבוה - הרי שזהו עומק הויכוח.

4. היתה מורה דגולה בשם נחמה ליבוביץ שלמדה מקרא. מה ניתן ללמוד מכאן? אינני יודע.

5. אני חושב שזו הנחיה שבאה למנוע עומס שאלות.

סלח לי על העיכוב! עלי להתמווד עם מאות שאלות.

בברכה,

שי