מסר חשוב לכולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/10/09 06:02 כז בתשרי התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב

השנה יצא לי כמו רובינו לעשות חשבון נפש אמיתי על מהות החיים ותפקידינו עלי אדמות כאן

והגעתי לתובנות עמוקות,אני רושם כאן את הדברים ואני אשמח אם תראה לנכון להפיץ זאת הלאה

אולי יהיה לנו פה קצת יותר טוב.

כל טוב ושנשתמע בקרוב בבשורות טובות

ישראל

בתקופה של הימים הנוראים והחגים הגעתי לתובנה אלוקית אדירה

חשבתי עלינו כבני אדם וכחברה, ושיכול היה להיות פה קצת יותר טוב אם רק היינו רוצים

אני מאמין גדול שכל זה היה יכול לקרות כי זה בידיים שלנו

החיים שלנו כל כך קצרים,בממוצע אדם חי 70-80 שנה

והשאלה הגדולה מה הוא עושה עם זה

קיבלנו מתנה יקרה עם בנק של זמן והשאלה איך אנחנו מנצלים את הזמן הזה

החיים שלנו יקרים וצריך להעריך כל רגע, החיים ממש לא מובנים מאליהם.

מישהו ניסה לחשוב על משמעות החיים ותפקידנו עלי אדמות בעולם הזה

האם מישהו מרגיש שיש לו חובה מוסרית וערכית כלפי כל מה שקורה כאן במדינה בפרט ובעולם כולו

מוטל עלינו להתייחס יפה אחד לשני,להתחשב,לקבל ולהבין את השונה,לעזור לחלש ולנזקק

זוהי המשמעות האמיתית של ואהבת לרעך כמוך.

עלינו לפעול על פי קודי צדק ומוסר אנושי נעלה,

בסופו של דבר כולנו בני אדם וכולנו חיים ביחד בכדור הארץ.

החיים שלנו יכולים להיות נפלאים,וזה אפשרי!!! כולנו יכולים לקום בבוקר עם רוח חדשה

החיים פשוטים ואנחנו כאנשים סיבכנו אותם, הרצון האגואיסטי שטבוע בכל אחד מאיתנו

הרצון לכבוד,לתאוות גורם לרע ולדרוך על אנשים בדרך להגשמת המטרה.

כולנו איש אחד ויש מקום לכולנו אין צורך שזה יבוא האחד על חשבון השני.

העולם מספיק גדול כדי להכיל את כולנו,לכולנו יש חלק ומקום לבוא לידי ביטוי בעולם הענק הזה

זו המטרה שלשמה אלוקים ברא את העולם להיטיב לנבראים, להעניק להם טוב ויכולת להפיק הנאה מקסימלית בכדי שיוכלו להגשים את מטרת הבריאה, באנו לעולם הזה לעשות מעשים טובים.

לגלות חמלה, אכפתיות וחברות כלפי השני,ל נצל את הכישורים שניתנו לנו בכדי למלא צורך שלנו ושל אחרים וכן באנו גם להנות מהעולם הנפלא הזה

לטייל בעולם האדיר הזה ולראות נופים מדהימים, להנות מאוכל ומעדני עולם ודברים חומרים יכולים להיות בהישג ידנו, ללמוד דברי חוכמה.

העולם הזה מונע ברובו ע"י כסף, כסף מגביל את החשיבה של האנשים ומגביר את ההבדלים בין בני האדם, תחשבו מה נ

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אין מועד נכון יותר לפרסם דברים אלו כמו בפרשת בראשית - כאשר התורה מודיעה שכל בני האדם נבראו בצלם א-להים.
הדברים שלך יפים, טובים וראויים לכל האנושות. אני מוצא בהם קומה ראשונה, בסיס, דברים שנכונים לכל בני האדם.

חסרה לי הקומה העליונה, הדברים שמתאימים לעם הנבחר לעם סגולה. חסר לי בדברים הטובים שלך התפקיד של היחודי של עם ישראל, להיות ממלכת כהנים וגוי קדוש. חסרה לי הכמיהה לבניין בית המקדש - להשראת שכינה בעולם.
ביום ההוא יהיה ד' אחד ושמו אחד.