מסרק בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/07/02 15:03 יג באב התשסב

שאלה

האם מותר להשתמש במסרק(עם"שיניים")בשבת?(לדעת האשכנזים) אודה לך אם תפרסם את התשובה באתר

תשובה

ב"ה

מותר להשתמש במברשת שאינה תולשת את שערות האדם אבל מסרק שיש חשש שיתלוש -אין להשתמש בו ואין לטלטלו.
ומה שרבים נהגו להקל בזה, עיין במשנה ברורה סי' שג:
"כתב בספר ישועות יעקב ראיתי אנשים מקילים לסרוק ראשם בשבת וכמעט נעשה הדבר כהיתר אצלם ואוי לעינים שכך רואות לעבור בשאט נפש לחלל שבת בידים ומהראוי לכל חכם בעירו להזהיר ע"ז אולי ישמעו ויקחו מוסר עכ"ד ומה שמשיבין שמוכרח לתקן שערותיו כדי שלא יתגנה בפני חבריו הלא יכול לעשות באופן ההיתר כנ"ל וגם כדלקמיה בסקפ"ז ומלבד כ"ז הלא יכול לחוף ולפספס שערותיו ביד ולמה יעבור איסור חמור כזה בידים"
ועיין עוד בפרק יד שבשש"כ.

בברכה,

שי