מספר שאלות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/07/16 21:29 יג בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב כבוד הרב, מספר שאלות:

1. האם מותר לנסוע לבית מלון בין ימי המיצרים? אם כן, אפשר לציין עד מתי?

2. מותר לצום ולעבוד בצום 9 באב?

3. מתי מתחיל צום יז' בתמוז ועד מתי?

4. האם מותר ללבוש בגדים חדשים ולקנות בגדים חדשים אחרי חודש ימי אבל?

5.האם מותר לשחות בבריכה במלון במהלך שישי-שבת (לינה במלון)?

6.האם מותר להתפלל בבית כנסת במכנסים קצרים?

תשובה

1. אם זה לא בילוי עם מוזיקה וריקודים אלא נופש, מותר. גם מר"ח אב ואילך אין איסור, אם מדובר במנוחה, ולא בבילוי של שמחה. כמובן, בהתאם להלכות תשעת הימים (בעיקר לאשכנזים - בשר, רחיצה, מצעים מכובסים ועוד).
בוודאי עדיף לכתחילה, אם יש אפשרות, לצאת שלא בתשעת הימים ולא בבין המצרים.
2. אמרו חז"ל: כל העושה מלאכה בתשעה באב אינו רואה ממנה סימן ברכה לעולם. כדי שלא יסיח את דעתו מהאבילות. זה לא איסור גמור, אך כך נהגו. אלא אם כן זה לצורך גדול או שיש בזה הפסד משמעותי. ואם כן, עדיף אחרי חצות היום.
3. מעלות השחר עד צאת הכוכבים. משתנה לפי המיקום. בירושלים למשל זה מתחיל ב- 3:58 ומסתיים ב 20:03
4. אם זה על הורים, לא מחדשים בגדים במהלך השנה. ואם יש צורך, נותנים למישהו ללבוש יומיים שלושה, כדי שזה כבר לא יהיה חדש. גרביים וגופיות וכיוצא בזה אפשר גם בלי שילבש אחר.
5. בשבת אסור לשחות בבריכה.
6. צריך להתפלל בלבוש מכובד. וזה לפי החברה שהאדם חי בה. כך שאם בחברה שהוא חי בה זה נחשב מכובד ונורמלי, אפשר. תמיד יכול לשאול את עצמו, האם היה מתבייש לקבל כך אורח חשוב. אם כן, זה אומר שבעיניו זה אינו לבוש מכובד.
כל טוב