מספר שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/12 23:40 כז בחשון התשעג

שאלה

שלום

לפניי מספר שאלות כלליות בהלכה שמעניינות אותי:

1. מותר לשחק סנוקר\ביליארד בשבת?

2. במידה ואדם בירך ברכה לא נכונה על מאכל מסויים לדוגמא בירך שהכל במקום מזונות האם הוא יצא בדיעבר ידי חובה?

3. מותר לאישה שהתגיירה ושהיא שומרת נגיעה לנשק את הבנים שלה שנשארו גויים? והאם יש חילוק בין אם הם נשואים או לא?

4. ומה לגבי הנכדים הגויים שלה מותר לה לנשק אותם? והאם גם פה יש חילוק בין אם הם נשואים לא?

5. כשאין מכונת גילוח מותר להתגלח עם סכין?

6. האם זה נחשב הידור לישון עם כיפה?

7. כשאדם זר מהמין השני מושיט את ידו ללחיצה מה עדיף לעשות תמיד? ללחוץ לו את היד כדי שלא יעלב או להסביר לו בנימוס שאי אפשר ללחוץ לו את היד מטעמים דתיים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשאלתך על סנוקר בשבת עיין
http://ph.yhb.org.il/01-22-13/

בברכת "שהכל" יצא ידי חובה בדיעבד, ולא מברך שוב על המזון שאכל.

לעניין קשרי משפחה בין גר ומשפחתו הגויה, אין משמעות לשאלה אם נשואים או לא, עיין
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=133285
והוא הדין לנכדים – היא סבתא שלהם

אין שום היתר להתגלח עם סכין – מכסימום יגדל קצת זקן...

מעיקר הדין אין חובה לישון עם כיפה, אבל מידת חסידות להקפיד על כיסוי ראש גם בשינה

יש להמנע מלחיצת יד בין גברים ונשים. מנסיוני נוכחתי שגם אם יש מבוכה קלה – מבט נוח והסבר אדיב מתקבלים בהבנה מלאה ובהערכה.