מסע למחנות ההשמדה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/12/01 15:54 יא בטבת התשסב

שאלה

שלום רב

הכיתה שלי מתלבטת האם מותר לצאת לפולין.

שאלתי:

1. האם בכלל יש בימינו בעיה הלכתית עם טיולים לחו"ל. הרי כולם נוסעים.

2. האם מות רלנסוע בשביל לבקר בפולין?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום
אם אתה שואל - התשובה היא לא לנסוע. אסור לנסוע לחו"ל ובודאי לא לפולין - לא צריך לתת לפולנים להתפרנס מהשואה.

אני מדגיש ואומר "בגלל שאתה שואל" כיון שמי ששואל שאלה כזאת לא צריך להתחזק ביהדותו רק על ידי ביקור בממחנות ההשמדה על דרך השלילה. הוא יכול להתחזק על דרך החיוב.

יש כאלה שבשבילהם החיזוק על דרך השלילה הוא היותר רלונטי , ולהם אני לא אומר מיוזמתי שאסור לנסוע לפולין.

לך ולחבירך התשובה הזאת מתאימה.

שתובה היא