מסעדה בשרית שלא אכלתי בה בשר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/06/09 14:38 ג בתמוז התשסט

שאלה

אני עובד במסעדה בשרית , כשאני לא אוכל בשר בארוחה האם עלי לחכות 6 שעות עד לאכילת חלבי

תשובה

שלום

אם מה שאכלת היה ללא בשר, אלא פרווה (פסטה, אורז וכדומה) שבושל בכלי בשרי, אזי אינך חייב לחכות שש שעות, ומותר לך לאכול אח"כ חלבי.
כל זה אם הכלי בו בושל הפרווה היה נקי משאריות בשר.

אך אם הכלי היה עם מעט שאריות של אוכל בשרי, לדעת הש"ך מותר לאכול אחריו מיד גבינה, ולדעת הרמ"א יש לחכות.
אך גם לדעת הרמ"א, במקרה כזה אין לחכות שש שעות, ואפשר לחכות כדעה המקילה ביותר (לשיטת הרמ"א עצמו) שעה.

כל טוב